Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

A mobiltelefon gyógyítja az Alzheimer-kórt?

 

Talán igen, erre a meghökkentő következtetésre jutott ugyanis a University of South Florida kutatócsoportja. Állításuk szerint ők eredetileg pont az ellenkező hipotézisből indulva, a mobiltelefon agykárosító hatására gyanakodva kezdtek a kísérlethez.
96 egeret kilenc hónapon keresztül kezeltek 918 MHz-es sugárzással – naponta kétszer egy órán át -, és meglepődve tapasztalták a kísérletsorozat végén, hogy az idős, Alzheimer kóros egerek agyából eltűnt a betegség okozója, az ott felhalmozódott béta-amyloid. Ezzel együtt persze memória-teljesítményük is javult, a betegségre genetikailag hajlamos egyedekben pedig nem fejlődött ki a kór.
A sugárzás a teljesen egészséges „normál” egerek emlékezőképességét is javította.

Forrás

(Azért idekívánkozik egy megjegyzés: Az eredmény annyira meglepő, hogy indokolt a gyanakvás: nem hoaxról, vagy tévedésről van itt szó? Alighanem érdemes megvárni a kontroll-kísérleteket, mielőtt intenzív mobiltelefonos kúrával kezdenénk gyógyítani Alzheimeres betegeinket...)



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr391653889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása