Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Kutyák szagolják ki az aknát

Jobbak, mint a fémdetektor, mert az minden vasdarabra reagál, a kutyák viszont a TNT szagára vannak idomítva. A hosszú háború alatt Kambodzsában is rengeteg aknát telepítettek, amelyek sok áldozatot szednek még ma is. A Földön évente húszezer embert ölnek meg a háborúk után földben maradt aknák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr96585025

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.25. 12:33:34

Kutyák szagolják ki az aknátJobbak, mint a fémdetektor, mert az minden vasdarabra reagál, a kutyák viszont a TNT szagára vannak idomítva.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avogadro00 2008.07.25. 14:08:01

mért nincs valami szabvány, hogy rádiójelekre hatástalanitja, azt meg lehetne titkositani és a háború végéig páncélban tárolni????

tiboru · http://blogrepublik.eu 2008.07.25. 14:14:21

A kutyákat BÁRMILYEN szagra lehet idomítani.

A kábszer- meg hullakeresőket mindenki ismeri, de olyan kutya is van, amelyik például a tehenek peteérését szagolja ki (!), hogy az ideális időpontban lehessen... izé, inszeminálni.

A robbanóanyagok területén pedig nemcsak a TNT, hanem a dinamit, a semtex vagy a C4 ugyanúgy játszik.

sammy 2008.07.25. 14:51:40

Ez a hír kábé annyira meglepő, mintha arról írtál volna, hogy a föld mégsem lapos.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.25. 20:37:05

"mért nincs valami szabvány, hogy rádiójelekre hatástalanitja, azt meg lehetne titkositani és a háború végéig páncélban tárolni????"
Mert az ellenség is megtenné. Kódolni meg nem célszerű.
A korszerű Area Denial eszközöket időzíteni szokták, hogy ha a konfliktus után ott is marad, pár hónap múlva akkor is hatástalanítja magát.

Kutyákat nem szeretik aknakeresésre használni, mert hamar elfáradnak. Amikor kiképzik őket, áramütéssel jelzik, hogy na erre nem lett volna szabad rálépned. Ez oda vezet, hogy a kutyák stresszként élik meg a munkát és kb. félóránként pihenniük kell.
Mostanában inkább patkányokkal kisérleteznek meglepően jó eredménnyel. Jó a szaglásuk, könnyűek, ezért nem indítják be a legtöbb szerkezetet és könnyen pótolhatók, ha mégis.

HTML

süti beállítások módosítása