Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Lézerhajtású űrhajó-modell

 

A felvételen látható fantasztikus kísérleteket 2000-ben végezték, de a videó csak most került föl a YouTube-ra és sokkal érthetőbbé teszi a „fényűrhajó” elvét, mint a szöveges beszámolók. Azt az elvet, miszerint a (kettős) kúp alakú űrhajó aljára irányított lézersugárral úgy föl lehet forrósítani a perem alatti levegőt, hogy az robbanásszerűen kitágul, előre lökve az (űr)járművet. Ezzel a módszerrel az űrhajóban elhelyezhető hasznos teher sokszorosára növelhető: Nem kell cipelni a szökési sebesség eléréséhez ma még szükséges üzemanyagtonnákat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr97557022

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.07. 12:08:38

Lézerhajtású űrhajó-modellA kettős kúp alakú űrhajó aljára irányított lézersugárral úgy föl lehet forrósítani a perem alatti levegőt, hogy az [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcslaci 2010.03.13. 20:12:02

Ha az űrhajó a föld légkörében közlekedik, akkor lesz levegő a perem alatt, ha a világűrben, akkor nem. Mekkora farokságot írtál........

Daddy21 · http://ujtarsadalom.blog.hu 2016.10.26. 10:16:03

@Szűcslaci:
A szökési sebesség elérése a Föld légkörében történik.
Bemásolom ide is, mit írtam, hátha itt sikerül elolvasnod: "Nem kell cipelni a szökési sebesség eléréséhez ma még szükséges üzemanyagtonnákat."

Mekkora f...ság úgy hőzöngeni, hogy el sem olvasod a szöveget?
Ha elolvastad, még rosszabb a helyzet...

HTML

süti beállítások módosítása