Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Különös, szépséges Mars-felvételek

A képeket a Mars Reconnaissance Orbiter fedélzetén működő különösen nagy felbontású kamera (HiRISE) felvételeiből válogatta a Wired. Ott bővebb leírás is található a képekről, az elsőről például kiderül, hogy a "növényzet" illúzióját a széndioxid-jég elpárolgásakor a felszínről fölemelt és összetapadt üledékszemcsék adják.

A NASA honlapján további képekből lehet válogatni, sőt javaslatot lehet tenni arra is, a Vörös Bolygó mely területein nézzen körül alaposabban a szuperkamera.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr381706550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsola777 2010.01.27. 18:03:02

@czinezine: Sajtból van a Ho... ööö Mars!

Lord_M_ 2010.01.27. 18:27:35

nem tudná az ember hogy milliárd éve száraz ez a szegény bolygó mint a kő (kivéve ugye a fagyott vizet pár centi mélyen)... pár képen meg mernék esküdni a víz jelenlétére :)

Irigylem azt az embert aki majd először ennek a bolygónak a felszínére lép... aztán azt is aki már a terraformált marson tengeti majd életét...

... aztán azt már nem akik ugyanolyan szennyezett és kihasználtnak fogja látni mint mi mostanság a földet... :S ...

de azért elmennék oda... hjahhh ...a csillagok közé vágyom...

Daddy21 · http://ujtarsadalom.blog.hu 2010.01.30. 11:59:18

@Janiszta: Az első kép helyszínén szerintem is érdemes lenne alaposabban körülnézni - mondjuk a legközelebbi robottal: Annyira "élet-szagú"...

HTML

süti beállítások módosítása