Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

A növény színes "lelke"

 

Mint minden élőlény sejtjei, a növényi sejtek is ionok átadásával kommunikálnak egymással. Ezt az ion-áramlást alakítja elektron-árammá a Floranium, és az áram jellemzőinek változásait egy kristály-kúp színváltozásaival jelzi. A készülék egyelőre csak arra képes, hogy bemutassa, a növények milyen élénken reagálnak környezetük változásaira - egy ember közeledésére például, légmozgásra, vagy a szobában történő/hallható egyéb eseményekre, hangokra -, de a következő lépés nyilván az lesz, hogy megfejtjük a kúp-kijelzőn látható színváltozások jelentését: Mi az ami jó, mi az ami rossz hatással van növény-kedvencünk „lelkivilágára”. És nem csak azt, hogy milyen hőmérséklet, páratartalom, tápanyag vidítja föl legjobban, hanem azt is: melyik zenét szereti, örül-e közellétünknek, stb. A növényrajongók máris elkezdhetik a kísérletezést, a készülék már megvásárolható: 69 dollár az ára.  


Forrás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr761418787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Léhüllő · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.10.02. 11:55:48

Ez nagyon is egy okos dolog, és érdekes, hogy a Zen ezt már nagyon régen megállapította (mindennek lelke van).
Akiben egy csöpp emberi érzés van, az ezt elfogadja és megérti, csupán arról van szó, hogy a növények tudati szintje nincs olyanon, mint mondjuk egy kutyáé, vagy éppen mondjuk egy halé.
Érdekes azonban, hogy az alacsonyabb rendű ízeltlábúak hozzávetőlegesen olyan szintű környezetreagálási képességgel rendelkeznek, mint egy növény - náluk csupán a mozgás lehetősége miatt tűnik magasabb szintűnek a szerveződés.

HTML

süti beállítások módosítása