Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Támaszkodj a "Hatodik érzék"-edre!

 

A MIT Media Lab „Fluid Interfaces” kutatócsoportja által kifejlesztett – nem biztos, hogy a legtalálóbban elkeresztelt - készülék gyors karrierje szinte biztosra vehető: Az egy mozdulattal kérhető, praktikus – szemünk elé vetített - információs segítség ugyanis kifejezetten olcsónak ígérkezik - a bemutatón használt prototípust 350 dollárból állították össze a fejlesztők. Az ötletet nyilván a G-Speak adta, de a mindennapokra alkalmazott (vásárlásnál, utazás, sőt ismerkedés ?:) közben is használható), egyszerű és olcsó változat zseniális adaptáció,

amelynek ugyancsak kijár a „harmadik évezred találmánya” csillag.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr701040202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.04.01. 22:13:26

szánalmas játékszer, de biztos nagy sikere lesz, ahogy a mindenféle hülyeséggel telipakolt mobiltelefonoknak is

algi 2009.04.01. 22:27:34

Ja, mobilra sincs semmi szükség. Mielőtt feltalálták is haza tudtunk szólni, ha van valami. Várjunk csak! Nem tudtunk.

Daddy21 · http://ujtarsadalom.blog.hu 2009.04.01. 22:43:37

@endike:
Szánalmas?!
.
Hát..., hogy is mondjam,
hogy ne sértsek meg egy bonyolult lelkű kislányt: Alaposan megleptél ...

ohh_vazze 2009.04.01. 22:51:10

ÁÁÁÁ!

Nagyon állat a cucc. Ezért az árért meg kifejezetten jutányos.
A közönség is milyen jól felpörgött.
Jól volt koreografálva:-)

Tib 2009.04.01. 23:36:03

Micsoda crap! Tipikus hülyegyerek-mágnes, kb. a 9 évesig bezárólag!

Az a baj, hogy már jódolgukban nem tudnak mit kitalálni, csak kínlódnak. Nem egyszerűbb a touch-os nagyfelbontású képernyőn, szép, élő színekkel dolgozni? Inkább ez a remegős szar, a halovány színeivel, a négy kupak az ujjon megoldással (röhögni kell, már rengeteg rendszer követi az ujjat mindenféle marker nélkül), halovány színekkel, kis felbontással + elképesztő fogyasztással, szóval ez kell?

Ugyan már. Ha fotózni akarok, akkor látni akarom, mit fotózok. Ezt nem lehet gesture-val helyettesíteni.

Ha ki akarok jelölni, akkor egyértelműen akarom tenni. Itt a fickó lassan keresi a megfelelő helyzetet az ujjával, ez baromi idegesítő.

Szóval ez még a toy szintet sem üti meg, tipikus Microsoft Surface / Különvélemény nagyon halovány utóérzés.

De a reményt az jelentheti, hogy annyi hülye ember van, hogy ennek a "terméknek" még ekkor bemutatót is lehet tartani, szóval van még piac a hülye megoldások számára ;-)

Malachi 2009.04.02. 00:14:32

@Tib: segítek, mert látom nem megy az angol. a cucc béta, fejlesztés alatt áll. nem fogod így látni a polcon.

amúgy nagyon durva, kéne

Zsola777 2009.04.02. 00:21:11

Ugyan már, ha rádiót akarok hallgatni, akkor kiválasztom, hogy FM, és odatekerem a hangolót, ahol a csatorna jön. Megnyomni a kedvenc csatornámhoz tartozó gombot? Baromság :)
Nekem kéne, csak a színes kupakok nem.

Operatív Thetán · http://j.mp/1u0EcWA 2009.04.02. 04:23:53

Sokszor láttam már, nem nézem végig.

Alapvetően nagyon jó ötletek kombinációja (az MIT sok éve tapogatózik ebbe az irányba), van jövője a dolognak, ahogy a Különvéleményben látott kijelzőből is végül termék lett (Microsoft Surface, iPhone).

Ugyanakkor, ahogy mások is írták, ez nem termék, nem lesz a boltokban mostanában. Az az árcetli azt jelenti, hogy a felhasznált eszközök (legolcsóbb, gyenge kézi projektor és a többi) már nagyjából annyiért megvásárolhatók. Akár meg is teheti bárki, hogy ezeket összekombinálja, és megírja mögé a szoftvereket (ahogy sok hobbifejlesztő klónozott Microsoft Surface-t), az sem lehetetlen, hogy valaki lenyúlja, megcsinálja, piacra dobja egy eszközben.

A kezelése ugyanakkor még rengeteg gyakorlat és kalibráció után is sutának tűnik, az a projektor nem csak gyenge, de úgy szlopálhatja az akksit, mint atom, az előadó is arról beszél, hogy talán 10 év múlva már lesznek a piacon ilyen kütyük. Szóval korai az öröm, mindenesetre a videó demonstrálja, hogy összehozható olcsó, piacon levő eszközökből is.

midnight coder 2009.04.02. 08:26:57

Ennek két gyenge pontja van: a kupakok és a kijelző. Kár hogy ez a két pont a lényeg.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.04.02. 08:41:18

Csípem ezeket a fikázókat :) Úgy szoktam nevezni őket, hogy az emberiség koloncai, visszahúzórugók :) Az isten legnagyobb verése, ha ilyen családtagokból van több az embernek.
Képzeljük el, ha ezeknek a srácoknak erre kellene felkelniük, hogy ezt súgják nekik, hogy szar amit csinálnak :) Ezek ugyanis nem kritikák. Az egészséges kritika mindig ad javaslatot is arra, amit kritizál.
Lehet, hogy nem lesz belőle semmi, de ha nem is lesz, talán ötletet ad másnak egy más dologra. Én úgy látom, hogy ezek a kivetítős dolgok (De akár a mobiltelefonok, laptopok, más lejátszók) az ember belső világát láttatják másokkal, amit persze nem szeretnénk, hogy lássanak. Az IT világ előtti időkben a buszon azt gondoltam a fejemben amit akartam, nem látta senki a gondolataimat.
De ha egy ilyen kütyüvel kivetítem a kedvenc filmemet a szemben ülő csaj melleire, akkor mindenki tudja mi a bajom :)

Nite · http://animecomment.blog.hu 2009.04.02. 08:48:15

azért ez tényleg ott van, de egyet értek rosszul alvó kóder barátommal, majd ha egy normális(nak kinéző) szemüvegben láthatom a képet és felismeri az ujjam szines basz nélkül, és annyiba kerül mint egy mobiltelcsi, és töltés nélkül húzza egy hétig, na akkor fogok venni. (mondjuk még 10 év)

nemezisazis 2009.04.02. 09:09:56

hát először is a tech nem új. sőt.
egyébként szép, szép. pont mint a táskamobiltelefon.
majd ha lencse formájában lesz kapható akkor fog érdekelni, addig is ez leginkább egy vicces próbálkozás.

Dr Kangörény 2009.04.02. 09:28:13

Kedves fikázók, pl. a mai mobiltelefonok őse egy gigantikus tégla volt a motorolától. Ha akkor leállnak a fejlesztéssel, a hozzátok hasonlóan gondolkodó fikázók miatt, akkor most nem lenne mobiltelefon.

Egy fejlesztés alatt álló újdonságot leszólni igen szánalmas hozzáállás. A Tib által említett touchscreen sem úgy lett, hogy valaki kitalálta a mai fogrmájában.


Nem tudom hány ember emlékszik még arra, amikor pár évvel ezelőtt bemutattak egy olyan hangrögzítőt, ami mozgó alkatrész nélkül, szar minőségben rögzített 10 másodpercnyi hangot.

Ha a kedves fikázók véleménye releváns lenne, akkor ma nem lenne pendrive, mp3, mp4 lejátszó, memóriakártya, stb. Merthogy milyen szánalmas volt, hogy csak 10 mp-et rögzített, rossz minőségben, amikor ott voltak ilyen célra az akár 90 percet is rögzítő kazettás magnók, sokkal jobb hangminőséggel. (Mindez max 20 évvel ezelőtti történet, tehát ami ma hétköznapi, megszokott használati tárgy, az 5-10-20 évvel ezelőtt még csak használhatatlan, kockázatos, esetleg nevetséges, feleslegesnek tűnő hülyeség volt.)

Crowley 2009.04.02. 10:12:42

Akik ezt kritizálják, azok valószínűleg a mobil telefont is kritizálták 10 évvel ezelőtt.

yz 2009.04.02. 14:22:27

egyetértek a fikázókkal

szerintem is szar ez az egész, sőt a levegőnél nehezebb tárgyak például sohasem fognak tudni repülni, a gőzmozdony után kötött vagonokban meg mindenki meg fog fulladni a sebességtől

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.04.06. 17:59:09

Nem semmi ötlet. Nagyon eredeti, sőt szinte zseniális.
Szerintem a gyenge pontja nem a hardver lesz, hanem mint a szakértői rendszereknek általában, az adatbázis karbantartás. Ahhoz, hogy minél többet tudjon, egy roppant méretű adatbázis kell a háttérben, amiben info mennyiség növelésével, egyre nehezebb lesz különbséget tenni az elemek közt. Minél több mozdulatot és tárgyat kell fejben tartania, annál többször fog hibázni...
De ez csak az én véleményem.

Daddy21 · http://ujtarsadalom.blog.hu 2009.04.19. 14:38:48

Az adatbázissal talán azért nem lesz egy ideig (túlságosan nagy) gond, mert csak a termékek egy viszonylag kis része alkalmas arra, hogy rávetítsék az adatokat. (Bár a többinél lehetne talán tenyérre vetíteni...?)
Ami nekem most (másodszori végignézésre) legjobban tetszett, a fényképezés. Ha lövésre kész (hagyományos) fényképezőgéppel mégy az utcán, akkor sem tudsz olyan gyorsan reagálni egy gyorsan lezajló eseményre, mint így, egy kézmozdulattal
- a hivatásos és alkalmi fotóriporterek esélyeit jelentősen növeli egy-egy fontos pillanat bemutatására.

HTML

süti beállítások módosítása