Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Kávézacc-nyomtató

 

avagy egy kapitális marhaság hihetetlen médiakarrierje. Egy nemrég zárult ötletversenyen (Greener Gadgets) az alábbi rajzon látható (koreai) „kávézacc nyomtató” terve előkelő helyezést ért el (nyilván az összes koreai erre szavazott, és nyilván sokan poénként – viccként - díjazták).
Csakhogy ez nem viccverseny volt, jópár komoly, megfontolásra érdemes ötlet között már gyártásban lévő készülékek is akadtak, pl. a fürdőszobai/konyhai vízfogyasztásmérő.
 
Ehhez képest megdöbbentő, hogy az internet tele van a kávézaccos „nyomtató” ötletével – ha beütöd a gugliba a „RITI printer”-t, meglátod -, amelynek „működési elve”: Töltsd a zaccot a tartályba, egyik kezeddel mozgasd jobbra-balra, a másikkal húzd keresztül a papírt a „gépen”, és kész is a nyomtatás :DDD. Olcsó – nem használ áramot és nem kell neki a drága tinta -, és környezetbarát, hiszen vegyszer helyett természetes anyagot, kávé-, vagy teazaccot használ.
 

Azt az „apróságot”, hogy ezzel a „nyomtatóval” nyilvánvalóan soha nem fogsz tudni kinyomtatni egy sort sem – nem elég a papírt összemaszatolni, valahogy betűket kellene formálni, az meg elektronika nélkül nem fog menni, és hogy a kávézaccból még kinyerhető színezőanyagmennyiség aligha lesz elegendő olvasható nyomtatvány készítéséhez – olyan nagy nevű ismeretterjesztő oldal is figyelmen kívül hagyta, mint a New Scientist – én speciel ott találkoztam vele először.

Még ilyet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr1995838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása