Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

A páncél visszalő

 

... avagy a harckocsi láthatatlan és áthatolhatatlan védőburok alatt. A védőburkot a „Trophy” aktív védelmi rendszer hozza létre („aktív páncél”), amelynek radarjai 360 fokban látó figyelőrendszert alkotnak. Riasztás után az automata vezérlőrendszer azonosítja a közeledő, gyorsan mozgó tárgyat, és ha páncéltörő lövedékről van szó, megsemmisíti azt.
(Mivel a kumulatív páncéltörő lövedékek átütő képessége annyira megnőtt, hogy a páncélvastagság növelésével azt már nem lehetett ellensúlyozni - súlyprobléma -, és a reaktív páncélvédelmet is elavulttá tette a kettős robbanású lövedék, úgy tűnik, a jövő páncélosainak már csak a Trophy-hoz hasonló aktív védelmi rendszerek nyújthatnak védelmet.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr23971533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása