Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Egészségesebbek a borozgató egerek

 

A vörösbor „resveratrol” hatóanyaga egészségesebb öregkorhoz és talán hosszabb élethez segíthet bennünket – egy most publikált tanulmány szerint. Az alapjául szolgáló kísérleteket – egy 2006-os vizsgálódás kontrolljaként - a Nemzeti Öregedéskutató Intézet (USA) munkatársai egereken végezték, és részben a korábbi kutatást megerősítő, részben azt kiegészítő/módosító eredményekre jutottak.
A kezelt egereknél kevesebb hályogot, erősebb csontokat, egészségesebb szív- és érrendszert, jobb mozgáskoordinációt tapasztaltak, és az elhízott egyedeknél az inzulin-érzékenység is jobb volt a kontroll-csoporthoz képest.
Bár a mostani vizsgálatsorozat szerint a normál étrendű egerek élettartama nem nőtt a resveratrol-kezelés hatására, de embereknél ilyen hatása is lehet. A szív- és érrendszeri betegségek ugyanis - az egerektől eltérően - az embereknél magas százalékaránnyal szerepelnek a halálokok között.

Technology Review

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr100561667

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.10. 08:40:43

Egészségesebbek a borozgató egerekA vörösbor „resveratrol” hatóanyaga egészségesebb öregkorhoz és talán hosszabb élethez segíthet bennünket – egy most [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása