Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Új robot-kereskedő a tőzsdén

A robotok csendben átveszik a kereskedést a tőke- és pénzpiacokon. Reakcióidejüket és az egységnyi idő alatt bonyolított ügyletek számát tekintve verhetetlenek, és ezért még akkor is sikeresebbek humán kollégáiknál, ha néhány egyéb mutatót tekintve gyengébbek azoknál. A most alkalmazott algoritmusok – amelyek bonyolítják pl. az európai részvénykereskedelem zömét – csak a már lezajlott változásokra képesek reagálni, és azokra is csak a legegyszerűbb módon. Krishnen Vytelingum és Nick Jennings a Southamptoni Egyetem (UK) munkatársai David Cliff (Bristoli Egyetem) segítségével olyan új programot fejlesztettek ki, amely figyeli a többi kereskedő viselkedését is – ha agresszívek, „ő” is rámenősebb taktikát alkalmaz – másrészt figyelembe veszi a korábbi, hasonló piaci mozgások tapasztalatait is.
Vytelingum robot-brókere szimulált piaci kereskedésben 5%-al több profitot termelt „kollégáinál”.
Persze az igazi megmérettetést a valódi tőkepiacok jelentik. Richard Balarkas, egy kereskedő-programokkal foglalkozó cég vezetője szerint az lesz a legjobb bizonyíték az új program életrevalóságára, ha a fejlesztők következő hívása már saját yachtjukról érkezik.

(Forrás: New Scientist)

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr80549476

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.02. 14:02:02

Új robot-kereskedő a tőzsdénA robotok csendben átvették a kereskedést a tőke- és pénzpiacokon. Reakcióidejüket és az egységnyi idő alatt bonyolított [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása