Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Mágnesmotor - átverés, vagy összeesküvés?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehet-e állandó mágnesek segítségével olyan motort szerkeszteni, amely nem igényel sem üzemanyagot, sem áramot? - ha nem is ingyenes, de nagyon olcsó működtetésű (a mágneseket – és egyéb szerkezeti elemeket – időnként nyilván cserélni kell).

Troy Reed és mágnesmotorja a videón meggyőző, kiegészítő olvasmányaim – mindenekelőtt a Peswiki Troy Reedről szóló fejezete - azonban elbizonytalanítanak.

 

De csak elbizonytalanítanak, meg nem győznek Reed motorjának használhatatlanságáról: Ki ne tudná, milyen hosszú az olaj/energialobbi keze?

Elég különös pl., hogy Reed, aki vállalatot alapított a motor forgalmazására, akkor került csődbe, amikor felesége, aki a vállalat vezetője volt, váratlanul elvált tőle, aztán eltűnt - Reed fia így fogalmaz: „Azt hiszem Costa Ricába ment.” (?!) Úgyhogy számomra az is kérdés, hogy Reed valóban elismerte-e később egy interjúban, vagy csak „elismerte”: a demó-videón látható kocsi hátuljában egy nagyteljesítményű akkumulátor volt, az hajtotta a villanymotort. (Akkor miért alapított céget, gyárat, bóvlit akart volna gyártani, eladni? – elég valószínűtlen…)

Persze a legmeggyőzőbb mellette szóló érv a szabadalma alapján épített működő mágnesmotor lenne – de nincs. Vagy csak nem tudunk – mert nem tudhatunk – róla?


A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr3538745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.06.25. 14:50:55

Még ilyet! - Mágnesmotor - átverés, vagy összeesküvés?Lehet-e állandó mágnesek segítségével olyan motort szerkeszteni, amely nem igényel sem üzemanyagot, sem áramot?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.18. 16:16:50

Francia nyelvterületeken (pl. Kanadában) a szabadalmi hivatal nem vizsgálja, hogy a találmány ütközik-e valamilyen fizikai elvbe, ezért az ilyesmit ott szokás szabadalmaztatni.

Egy kanadai csoport (rokon révén ismertem őket) szintén próbálkozott ezzel, de ők legalább azt állították, hogy közben a mágnes elveszti mágnesességét.
Ők úgy képzelték, hogy a föld felmágnesezi, és ők majd lemágnesezik.
Én ezen mosolytam, nem azért, mert lehetetlen, hanem mert az állandó mágnesek "energiatartalma" csupán n*10 kJ/m^3 és egy 1 m^3-es vaskocka 5 tonna. Szemben mondjuk egy liter benzin elégetésével, ami nagyjából ugyanennyi energiát jelent.
Rettentő gazdaságosnak látszott. Az anyagmozgatás több energiát használ, mint amennyit kinyer.
Na, nem is lett belőle semmi.

Daddy21 · http://ujtarsadalom.blog.hu 2008.07.18. 16:35:24

Az elég logikusnak tűnik (hogy a mágnesek használat közben lenullázódnak), a kérdés csak az, mennyi idő alatt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.07.18. 19:24:03

Igen, ez volt az oka, hogy nem azért mosolyogtam, mert lehetetlen, hanem mert tanultam anyagtudományt, és tudom, hogy az állandómágnesek nem valami nagyszerű energiahordozók.

misterx 2008.08.20. 22:54:08

Ajánlok egy gondolatkísérletet. Képzeljünk el egy működő mágnesmotort, és tegyük be ezt egy zárt dobozba. Nem kell feltétlenül tényleges falakra gondolni, lehet képzeletbeli is, lényeg, hogy ezen keresztül se anyag, se energia ne áramoljon. Eből a térrészből csak a motor tengelye lógjon ki. (Ne legyen vezérlése, reed bekapcsolta, utána jöhet a dobozolás.) A tengelyen keresztül energia vehető le. Azonnal látható, hogy SÉRÜL AZ ANYAG- ÉS ENERGIA-MEGMARADÁS TÖRVÉNYE. 200, vagy több éve ez fizikánk és technikánk legerősebb alappillére. Kétlem, hogy sufnituninggal ez megdönthető lenne. Felejtsétek el...

akárki 2008.08.24. 19:19:10

Szerintem meg már megdöntötték. Legalábbis a perendev féle videó szerint.

De ha az kamu is, előbb-utóbb előrukkolnak a nagyok is valamiféle többlet energiát adó géppel, HA fogytán lesz a kőolaj és annak származékai.

Egyékbént még nagyon régen a GEOcentrikus világkép volt elfogadott. Aki mást mondott azt egyből kiközösítették stb...És mi lett a vége? Hát nem a Föld körül kering a nap, hanem pont fordítva. Szóval simán lehet ez a bizonyos törvény is "hibás".

Üdv!

eztEgyed 2008.09.13. 20:33:04

"Azonnal látható, hogy SÉRÜL AZ ANYAG- ÉS ENERGIA-MEGMARADÁS TÖRVÉNYE."

Nem sérül, ha közben az anyag elveszíti a mágnesességét. Max az a kérdés, hogy mekkora energiával lehet újramágnesezni.

Petivitez 2008.09.16. 09:35:53

szépjónapot mindenkinek!
jó lenne ha valamelyikünk fejéből végre kipattanna a megoldás és népautót tudnánk gyártani!
világsikerünk lenne. elsöpörnénk végre az igazi terroristákat a vezetői posztokról.

szfrussel 2008.10.10. 12:21:59

szerintem lehetséges h létezik működő mágnesmotor és nem biztos h sért bármilyen megmaradási törvényt (mondjuk ezeket a törvényeket is csak a már ismert rendszerekre bizonyították) a mai tudomány elég kevesett tud a mágesességről csak leirja tapasztalat és matematikai levezetés alapján de hogy miért van igy az kérdés. ez van a tömegvonzással is. az erőterek mibenléte még homály. körülbelül ugy lehetünk most a mágnesmotorral mint 2000 éve voltak a bagdadi elemmel tudták hogy előálít feszültséget de hogy, hogyan és mi az azt nem.
én remélem sikerül valakinek egyszer elterjesztenie valami ilyen megoldást

maninblack 2008.11.27. 19:43:33

Megmondaná nekem valaki, hogy miért vonzza a mágnes a vasat, és a vas miért nem a másik vasat?
És amikor magához vonzza, akkor nincs munkavégzés?

maninblack 2008.11.27. 19:47:42

A gauss pisztolyt biztosan láttátok.
www.youtube.com/watch?v=zZmCJ5eZlmo
Tuti, hogy nem egyforma a munkavégzés a mágnes két oldalán!

FPéter 2009.01.14. 22:16:00

Volt egy másik nagyon hasonló ír projekt az ingyen energiáról, nagyon tanulságos. Felkérték a világ legjobb fizikusait, hogy keressék meg a hibát. Titkos hitelesítő projekt. Tervezett bemutató, kétszer is, egy elég neves londoni múzeumban, "csapágyprobléma" miatt meghiúsult. Több millió dolláros befektetést kaptak (ha kamu: vagy nagyon hülye vagy túl gazdag a befektető...?). Azóta néma csend. Kamu volt? Vagy elhallgattaták őket? steorn.com
(Nem, nem kapok jutalékot tőlük.)

További érdekes, ám jóval inkább tényeken alapuló ún. összeesküvés elméletről szól ez a film: "Who killed the electric car?". (A válasz röviden: az olajlobbi.)

FPéter 2009.01.14. 22:17:47

ja, még egy dolog a steorn.com-hoz: elég eldugva, de azért még van élő része a honlapnak: About -> Fun stuff -> Forum.

FPéter 2009.01.14. 22:38:07

Szóval, ha már ide kommentelek: mégsem haltak meg. Egy hónapja adott interjút a főfejes, és bejelentette, hogy február folyamán 300 fizikusnak licenszelni fogják a technológiát, hogy ők maguk is megépíthessék a saját ingyen-energia motorukat.
dispatchesfromthefuture.com/

Itt pedig egy másik, norvég fizikus beszél arról, hogy a rendelkezésre álló infók alapján ő is összerakta a cuccot, és minden szkepticizmusa és hitetelenkedése ellenére működött:
freeenergytracker.blogspot.com/2007/08/k-toy-video-discovered.html

zeix 2009.03.16. 12:11:54

@Daddy21:
Vegyél két mágnest kösd össze őket egy madzaggal,
állítsd be úgy őket, hogy folyamatosan taszítsák egymást.
Függeszd fel őket a madzag felénél, és sulyozd le.
Várj vele egy darabig és kiderül meddig képesek folyamatosan taszítani egymást.....

A mágnesek már nem vasból vannak!!!
Ritkaföldfém mágnes (neodínium) 80x30mm-es korong képes megtartani 320kg súlyt!

zeix 2009.03.16. 13:07:52

@Daddy21:
Megkérdeztem egy neodínium mágneseket gyártó céget, hogy ha folyamatos taszításban vannak a mágnesek elveszítik-e az erejüket.
A válasz egyértelmű és világos:
"Tiszteletem!
Nem veszítik el az erejüket."

Daddy21 · http://ujtarsadalom.blog.hu 2009.03.17. 11:28:39

@zeix:
Hát..., ha objektív szakvéleményt akarsz, nem a gyártó a legalkalmasabb...
Független kutatói csoport vizsgálatának eredménye meggyőzőbb lenne. Különösen, ha a motorban ható összes körülményt vizsgálják (pl. a hőhatást, korrodálódást is).

Persze el tudom képzelni, hogy nagyon hosszú ideig kitart ez a szupermágnes, az adott speciális körülmények között is. Ki kell próbálni: Csináld meg otthon, a sufniban!
(A You Tube tele van sufniban maszekolt mágnesmotor-videókkal.)

zeix 2009.03.17. 13:48:27

@Daddy21:
80 celziusz fokig bírják ezek a mágnesek, ha efölé megy a hőmérséklet elvesztik az erejüket.
Különben, tök egyszerű ilyet építeni, itt tényleg csak az a kérdés, hogy meddig forog az a valami.
Mert az TÉNY hogy FOROG! Nem az ábrán látható működési elvvel ;) (lehet,hogy így is müxik)

Különben, teljesen értelmetlen ilyenekkel foglalkozni, mert egy pénzéhes korrupt világban élünk.
Vagy elhallgattatnak, vagy felrakod az internetre az összes tervet és akinek van rá ideje megcsinálja magának vagy nem.
Opensource. Szerintem.

shaman8 2010.01.10. 16:47:48

szerintem akkor kéne mondani hogy ez nem müködik,amikor már ki probáltad és látod hogy nem müködik.(előbb ki kéne probálni)
a fizika tőrvényeket,meg más tőrvényeket megfigyelésből csinálták szerintem, vagyis mondható szerintem hogy az az általános tőrvénye.
:D

shaman8 2010.01.10. 16:48:31

és a lényeg hogy müködjőn. :D

alex44 2010.02.22. 17:01:37

Ha valakit komolyabban érdekel a mágnesmotor, írjon ide!!!

CHI 2010.03.08. 09:15:45

Több fajta mágnessel is lehet kisérletezni, de talán a neodym-mel érdemes csinálni
NEODYM mágnesből már egy páran megcsinálták kicsiben itt az országban és az utolsó tapasztalat szerint a kezdő pörditéstől a sebesség nem csökken hanem növekszik, már csak le kéne mérni hogy képes e enegriaveszteség nélkül meghajtani valamit.
Pördités után gyorsul, majd kézzel nehéz leállítani, vagy kilökni a magot a helyéről. Ez alapján feltételezhető, hogy a felgyorsulás után esetleg képes lenne egy dinamot, vagy nagy méretű motor esetén generátort hajtani.

alex44 2010.03.10. 06:29:19

Szia CHI! Sürgősen válaszolj! Honnan tudod, honnan lehet tudni róla hogy az országba már valaki megcsilálta?- mert én csak külföldiekről tudok. Egyébként neodimból csinálom én is. köszi

toto111 · http://www.sorkollektor.hu/ 2010.05.14. 13:24:35

Ilyen valakire én is kíváncsi lennék ám. Most vásároltam össze egy halom dolgot a kísérletezéshez, mert nagyon érdekel a dolog! Jól jönne egy kis segítség ez elinduláshoz. Bárkitől szívesen veszem a legjobb ötleteteket! A lényeg a működés....! Ha kicsiben is! Méretezése-számítások stb...!

alex44 2010.05.19. 14:29:10

@toto111: Szia Toto! Látom Te is bele bolondultál. Én egy 40 cm átmérőben csinálta, de nen volt hozzá elég mágnes, viszont ebben az átmérőben sokkal jobban működik szerintem. Majd irj,ha érdekel mire juttam. Később beszélhetünk is. Üdv. Sanyi Pest megyéből

toto111 · http://www.sorkollektor.hu/ 2010.05.19. 20:50:13

Szia alex44.

Minden érdekel, elég izgalmas dolog, csak nehezen jön össze!
Ha sikered van szívesen látnék képet is ha tudsz.....! Elég olcsón tudtam mágnest szerezni, igaz kicsik, de csak jó lesz valamire :)

Ashi Valkoinen 2010.06.12. 10:53:01

Valaki írta itt fentebb, hogy lemágneseződnek a pernamens mágnesek. Aztán mi a ló füttyért?

Apró dipólok közelítése, domain--modell elmélet? Megvan?

Karaj1 2010.12.14. 17:16:55

???
Nagyon elakadt ez a mágnesmotoros dolog :)

minicooper 2011.08.17. 21:31:12

Hello mindenkinek!!!
Szerintem ez működhet mert láttam jeleket miszerint mágnesek hajtják!!!:www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0&list=PLE9B4952CF875B041&index=3

Talán kb.5 hónap mulva fogok tudni működő mágnesmotrot eladót.
Deeee.......5 millió forint kb 5Le -s
És ha valakit érdekel nem mágnesmotrot de másfajta ingyenenergiagenerátort épitek 2000 euró egy 30 Kw-os.
Lécci válaszoljatok!!!!

Darkmodding 2011.09.04. 14:18:28

Én is szeretnék építeni kis mágnesmotort modell méretben.
Valakinek sikerült már esetleg vagy tudna nekem segíteni?

Darkmodding 2011.09.04. 14:32:05

@minicooper: Milyen másfajta „ingyenenergiagenerátorra" gondoltál?

viviensfetish 2011.11.01. 03:02:58

Üdv minicooper,

Engem érdekelne ingyenenergiát előállító szerkezet.
Legalább 400W-ot birjon óránként, de jobb lenne ha a 10 szerese megoldható lenne.
Tisztában vagyok vele, hogy nem olcsó.

Kérlek írj.

viviensfetish 2011.11.01. 03:04:20

@minicooper:

érdekelbe az ajánlatod.

Kérlek válaszolj.

Köszönöm. Szia.

Marcangoló Korelnök 2012.09.05. 17:35:31

@Daddy21: erre egyszerű a válasz, ha a mágneses energiával számolsz! Egy 5 tonnás mágnesmotorral újratöltés nélkül egy Suzukit 20 km-re tudsz eljuttatni vízszintes terepen, ha a mágnesmotor hatásfoka 100%.

Daddy21 · http://ujtarsadalom.blog.hu 2012.09.08. 12:12:33

@Marcangoló Korelnök:

Ez most melyikre is?

És akármelyikre: Érdekelne egy valamivel bővebb kifejtés.

Nagyhusi 2012.12.11. 01:49:32

@eztEgyed: és, ha nem lemágneseződik, hanem Ejnstein képlete szerint a tömegét veszíti?

infrafilm 2013.04.27. 15:24:53

@minicooper:
érdekel a dolog, ha még vagy már működik...
vevő is lennék rá.
06204135288

nyikk 2013.10.01. 16:36:12

Na mi van, azóta sem vett senki minicoopertől ingyenenergia-gépet?:))

arnrob 2013.10.25. 10:33:05

Csak elméleti szinten, úgy vélem az energiamegmaradás elve sérül a vitorlázásnál mivel a munkát létrehozó erővel (szél) ellentétes munkát végezhetünk. A lavírozásra fordított munka csupán töredéke az eredő munkának. Csupán azt kellene kitalálni hogyan lehet 'lavírozni' egy elektronnal a mágneses térben, illetve egy tömeggel a gravitációs térben. Van egy másik kérdésem is, de azt majd egy másik kommentben.

Szóval 2014.08.30. 23:55:37

Nem kell mást tennetek csak nézzétek rá erre www.youtube.com/watch?edit=vd&v=x7zgRsyfy14

Binya 2015.12.17. 12:49:48

Sziasztok!
Aki kedvet érez Hajdú Hiharból építeni mágnes motort, az jelentkezzen!
Mágnes van 40x20x10/ 24db !
Júl jönne 1 kis segítség!
t.im@freemail.hu

HTML

süti beállítások módosítása