Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Alkoholpor

Csak beleöntöd a pohárba a zacskó tartalmát, vizet öntesz hozzá, és kész is a pezsgő, üdítő, szeszesital.
A holland feltalálók nagy keresletet remélnek, már csak azért is, mert az alkoholporra (egyelőre) nem vonatkoznak a szeszes italokat sújtó különadók.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr902221170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarius 2010.08.14. 14:56:25

Be is spejzolnék pár kilóval, nehezebb időkre.

Elkeveredett 2010.08.14. 15:20:10

Háááát... ha olyan, mint a porkóla, pornarancslé, ilyesmi, akkor köll a kutyának.

szőketisza 2010.08.14. 15:27:32

@CukorFalatka: Aki csak be akar rugni, és nem az élvezetért issza, annak tökmindegy.

Dr_utcai_arcos 2010.08.14. 15:50:29

Hú,mekkora forgalmat lehetne lenyomni ebből a Szigeten :D!

Kravver 2010.08.14. 16:39:40

Én meg feltaláltam az instant vizet.
Csak víz kell hozzá és kész a finom víz.
Óccóér adom, csak tessék csak tessék.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.14. 16:47:54

@CukorFalatka: Nekem is ez jutott eszembe. Plusz, hogy van benne alkohol? Én nem vágom. Bubikat könnyű porból vízzel előállítani. Node etil-alkohol molekulákat?

lüke 2010.08.14. 16:53:57

ehhez is cheers!
s ha nem tudnátok, ilyen tejet isztok/iszunk

magyar bucó 2010.08.14. 17:17:14

@lüke: Nem, a tej nem tejporból készül. Fordítva, a tejpor készül tejből.

magyar bucó 2010.08.14. 17:17:57

Izé, alkohol honnan lesz benne?

Sadist 2010.08.14. 17:19:06

Erre mondjuk én is kíváncsi vagyok, hogy tudnak egy olyan folyadékból port csinálni, aminek a fagyáspontja -110 °C alatt van.

Sadist 2010.08.14. 17:22:57

Ja, már megvan. en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_powder
"According to food chemist Udo Pollmer of the European Institute of Food and Nutrition Sciences in Munich, alcohol can be absorbed in cyclodextrines, a sugar derivate. In this way, encapsuled in small capsules, the fluid can be handled as a powder. The cyclodextrines can absorb an estimated 60 percent of their own weight in alcohol.[1] A US food patent has been registered for the process as early as 1974."

Az alkoholt feloldják ebben a porban, ami a tömegének több, mint felét képes felszívni és tárolni por formájában.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.14. 17:28:17

@Sadist: És ha nem oldod fel vízben, hanem szimplán ezt a port szopogatod, mint a pezsgőport?

2010.08.14. 17:32:27

Hehe, zseniális, főleg ha sokat eladnak mielőtt megadózzák. Nagyon találékony.
Amúgy sok por-cuccot eszünk / iszunk, a halmazállapota nem feltétlen garantálja, hogy rossz... a "szintetikus" kifejezést jellemzően negatívként értelmezzük, pedig nem feltétlen az...

magyar bucó 2010.08.14. 18:24:47

@vuvuzela importőr: Természetesen nem adómentes, mert a gyár erre a célra csak jövedékiadós szeszt használhat.

Egy feles tartalmaz kb. 20 g alkoholt. Ezt 33 g ciklodextrinben lehet megkötni. Ha ehhez adunk 30 ml vizet, abból nem egy fél vodka lesz, hanem egy pohár fogkrém állagú kenőcs...

pkrisko 2010.08.14. 19:39:47

Nem a ruszki elvtársak voltak az elsők valami vodka-porral?

~Melcsy 2010.08.22. 17:39:33

És ha valaki orrába szippantja? :D

HTML

süti beállítások módosítása