Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

70 éve nem eszik

 

állítja magáról az indiai Prahlad Jani. A hihetetlen képességről – t.i. hogy minden szilárd és folyékony(!) táplálék nélkül él – szóló állításon azért nem lehet egy szelíd mosollyal kísért legyintéssel egyszerűen túllépni, mert a napokban számolt be a BBC - és nyomában a Wikipédia meg a Diagonal (a videón) – a 82 éves „sadhu” (táplálék nélkül élő fakír) legújabb, két hetes megfigyeléséről. Az – állítása szerint - 7 éves kora óta a dzsungelben élő, 11 éves korában „megvilágosodott” fakírt most másodszor vizsgálták egy indiai kórházban, és megerősítették, hogy a - 24 órás kamerás és közvetlen felügyelet mellett zajló - vizsgálat ideje alatt semmilyen táplálékot nem vett magához.
Életfunkciói ennek ellenére normálisan működtek, sőt az őt vizsgáló orvosok szerint egészségesebb a legtöbb 40 éves embernél.
A húgyhólyagjában megfigyelt folyadék mennyisége folyamatosan változott, noha egyszer sem ürített, úgy tűnik, mintha a vizeletet újrahasznosítaná (!?) a szervezete.
Többi szerve is nyilván másként működik, mint a miénk, tüdeje talán több párát szív föl a belélegzett levegőből, mint amennyit kibocsát a kilélegzéskor, így kerülve el a kiszáradást(?). (Talán tápanyag felvéletére is alkalmas: a levegőben található anyagokból... ???!)
 
Persze az is lehet, hogy egy nagyon ügyes trükkmesterről van szó, sőt, az sem kizárt, hogy valamilyen okból az orvoscsoport, vagy annak néhány tagja együttműködik vele – a túristákat vonzó szenzáció hírnév és pénz Indiának is, és a „jelenség” körül lebzselőlnek is...
 
De ha minden rendben van is a táplálék nélkül élő ember körül, aligha indokolt annak az orvosnak a lelkesedése, aki a hoszzútávú űrexpedíciók legénységét ilyenekből toborozná: A táplálék nélküli életmód csak minimális energiamennyiséggel elvégezhető feladatok ellátására képesíthet (ha egyáltalán): Jani reggeltől estig meditál...



 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr882042521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása