Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Kiborg bogarak - a jövő szuperkémei?

 

Idegrendszerükbe ültetett elektródákkal, amelyek rádió antennákhoz kapcsolódtak, sikerült bogarakat fel- és leszállásra, valamint repülésirányuk megváltoztatására késztetni. A kísérletet a Berkeley Egyetem kutatói végezték a DARPA támogatásával, amely – többek között – kémkedésre használná a kiborg-bogarakat (apró kamerákat szerelve rájuk). Ehhez már „csak” az energiaellátás kérdését kell megoldani: Még a legnagyobb bogarak sem képesek akkora elemeket/akkumulátorokat vinni, amelyek kellően hosszú ideig tudnák működtetni a rádióadót és a kamerát.
Úgyhogy a szuperkémek csak a hatékonyabb minielemek, vagy/és utántöltésük megoldása (napelem? piezo-elektromos áramfejlesztés a bogarak szárnymozgásának segítségével?) után jelenhetnek majd meg az ellenség parancsnokainak íróasztalán...


Forrás

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr811518576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása