Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Újra jönnek az áruszállító vitorláshajók?

Egy 108 éves vitorláshajó fut be még ezen a hétvégén Dublinba 30 000 palack borral a rakterében. Bár fele olyan gyors csak, mint egy modern, motoros áruszállító, az emelkedő olajár miatt az ingyenes (és tiszta) energiával hajtott hajót működtető francia cég mélyen alá tud kínálni a vetélytársaknak - ez rövidtávú szállításoknál ellensúlyozza a néhány nappal hosszabb fuvaridőt.
És ha egy 108 éves hajó is kap munkát, a modern vitorlásoknak még több esélye van, hogy egyre nagyobb szeletet hasítsanak ki a tengeri áruszállítás hatalmas tortájából - a világ áruszállításának 90%-a vízi úton történik!

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr98586527

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.26. 17:57:00

Újra jönnek az áruszállító vitorláshajókEgy 108 éves vitorláshajó fut be még ezen a hétvégén Dublinba 30 ezer palack borral a rakterében. Bár fele olyan gyors csak, [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása