Még ilyet!

Érdekességek, különlegességek

Vonszoljuk magunk

 

Egy jólöltözött japán üzletember vonszolja magát a földön Sydney egyik forgalmas utcáján. Egy ápolónő rohan hozzá, injekcióstűt vesz elő - vagyis inkább csavarhúzót(?!) -, de hát nyilván az ő betege, tudja, mire van szüksége. És valóban: elemcserére! :) A japán üzletember ugyanis robot, alkotója és a performance tervezője nem más, mint a nővérke: Momoyo Torimitsu.

 

„Amikor Japánban a 60-as években elkezdődött a gyors gazdasági növekedés időszaka, a japán társadalom átalakult „üzletember kultúrává”. … Az előadás az én véleményem erről a különös kultúráról.”

 

Az üzenet – teszem én hozzá - nem csak Japánban érthető. Rosszabb napjaimon nekem is úgy tűnik, hogy nagyon sokan vagyunk, akik az új "kultúra" elnyomorítottjaiként vonszoljuk magunkat, szerte a világban (nem csak üzletemberek): Ideje lenne az "elviselhető fejlődés" követelményét a gazdasági(-társadalmi) változások vonatkozásában is zászlóra tűzni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megilyet.blog.hu/api/trackback/id/tr6563697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.07.11. 13:19:47

Vonszoljuk magunkEgy jólöltözött japán üzletember vonszolja magát a földön Sydney egyik forgalmas utcáján. Egy ápolónő rohan hozzá, [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

HTML

süti beállítások módosítása